You are herePharmaQuiz- 39 | Find answers of PharmaQuiz - 38

PharmaQuiz- 39 | Find answers of PharmaQuiz - 38


ANSWERS of Previous PharmaQUIZ-38:

1.D    2.A    3.C    4.D    5.C

6.C    7.D    8.A    9.A    10.B

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 38

PharmaQuiz - 39

This quiz is submitted by, Mr. Rafi Malik   (Kashmir University)

PharmaTutor family thanking you for your precious contribution to pharma community.

Q 1. Triple point of water is at .....?
a) 273.16k

b) 273.16
°c
c) 273.16
°F
d) 274
°c

Q 2. In Ideal gas equation ,the value of 'R' is ?
a) 0.82 lit atm/mol/deg
b) 8.2 lit atm/mol/deg
c) 82.0 lit atm/mol/deg
d) None

Q 3. The iodin exists as,
a) orthorhombic form
b) hexagonal form
c) triagonal
d) monoclinic.

Q 4. The 3rd edition of IP was printd in ,
a) 1985
b) 1986
c) 1987
d) 1989.

Q 5. The headqtr for Indian pharmacopia is at,
a) Surat
b) Srinagar
c) Ghaziabad
d) Bombay

Q 6. Which of the following is not tyrosine product,
a) Morphine
b) Thiabine
c) Mecaline
d) Codeine.

Q 7. Reagent for detection of cholestrol is,

a) Antimony trichloride
b) Iodine
c) Polich reagent
d) none.

Q 8. The main SE assoc. with Statins  is ,
a) inflammation
b) ootoxicity
c)  myositis
d) vomiting.

Q 9. Drazes test is assoc with,
a) lipstick
b) shampoo
c) nail polish
d) none

Q 10. The only vitamin that is teratogenic is,
a) vit A
b) vit B
c) vit c
d) vit D

PharmaQuiz- 40 | Find answers of PharmaQuiz - 39

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org


Latest Issue - Nov 14

 

Our Fans