You are herePharmaQuiz- 38 | Find answers of PharmaQuiz - 37

PharmaQuiz- 38 | Find answers of PharmaQuiz - 37


ANSWERS of Previous PharmaQUIZ-37:

1.D    2.A    3.D    4.C    5.B

6.D    7.C    8.B    9.C    10.B

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 37

PharmaQuiz - 38

1. Erythromycin is an antibiotic. It belongs to the class of:

A. β - Lactam

B. Peptide

C. Aminogylcoside

D. Macrolide


2. Cellulose acetate pthalate dissolves at pH

A. above 6

B. below 6

C. 2

D. 4


3. PEG is ............. surfactant.

A. anionic

B. anionic & cationic depending on pH

C. non anionic

D. cationic


4. The alcohol content in an elixir is not more from

A. 70%

B. 60%

C. 50%

D. 40%


5. Water no. of a formulation can be increased by addition of:

A. Alcohol

B. Glycerine

C. Sufactant

D. Emulsion


 

6. Pharmacy council of India is reconstituted every

A. 2 years

B. 3 years

C. 5 years

D. 6 years


7. When the net charge on an amino acid is zero, the pH is maintained as:

A. 4.5

B. 9.1

C. 11.2

D. 7.0


8. The inner side of glass electrode is filled with

A.0.1N HCL

B. 1N HCL

C. 1M HCL

D. 0.1N KCL


9. The sugar moiety present in DNA is

A. Deoxyribose

B. Ribose

C. Ribulose

D. Lyxose


10. Nonsense codons are present on

A. rRNA

B. mRNA

C. tRAN

D. None of the above

PharmaQuiz- 39 | Find answers of PharmaQuiz - 38

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org


Anonymous
excellent...

excellent...

Latest Issue - Oct 14

Our Fans