PharmaQuiz- 52 | Find answers of PharmaQuiz - 51

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ - 51

1.A    2.C  3.A    4.B    5.C

6.A   7.D    8.B   9.D   10.C

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 51

PharmaQuiz - 52

1. WHEN CHARCOAL POWDER IS DUSTED ON THE SURFACE OF WATER, THE CONTACT ANGLE (IN DEGREE) THAT THE CHARCOAL EXHIBITS IS
a) 1
b) 0
c) 90
d) 180

2. GRIESEOFULVIN IS ADMINISTERED---------
a) 1 M
b) orally
c) IV
d) topically

3. WHICH ANTICONVULSIVE DRUG TREATMENT HAS A HIGHER INCIDENCE OF KIDNEY STONE ?
a) phenytoin
b) topiramate
c) carbanmazepine
d ) tiagabine

 4.QUANTITATIVE ESTIMATION OF BIOLOGICAL SAMPLES CAN BE DONE
a) TLC
b) lon exchange
c) HPLC
d)GC


5. THE SIDE EFFECT OF PYRAZINAMIDE IS
a) liver dysfunction
b) aplastic anaemia
c) dizziness
d) peripheral neutritis

6. MEDICINAL HEMP INCLUDES:
a) aerial parts
b) powder of hemp
c) tincture of hemp
d) all parts

7. ERGOT IS
a) sclerotium
b) seed
c) fruit
d) none of the

8. BASE FOR CHEWABLE TABLETS INCLUDE
a) lactose
b) mannitol
c) glucose
d) double or triple maceration

9. RABIES VIRUS IS ATTENUATED BY
a) dilution
b) drying
c) emulsification with phenol
d) all of the above

10. THE METAL USED IN THE TREATMENT OF RHEUMATOID ARTHRITIS IS
a) Sb
b) Ag
c) Cu
d) Au

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org