PharmaQuiz- 51 | Find answers of PharmaQuiz - 50

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ - 50

1.C  2.B    3.A   4.C   5.A

6.C    7.B    8.A    9.A    10.D

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 50

PharmaQuiz - 51

1. ADOUBLE CONE MIXER IS USED FOR MIXING
a) solids
b) semi-solids
c) liquids
d) suspensions

2. A SIX CARBON MONOSACCHARIDE IS A
a) pentose
b) tetrose
c) hexose
d) triose

3. AN ADDICTING DRUG WHICH PRODUCES LITTLE OR ON PHYSICAL DEPENDENCE IS
a) amphetamine
b) diazepam
c) methadone
d) phenobarbitone

4. GLYCOGENESIS REQUIRES
a) GTP
b) UTP
c) CTP
d) none of the above


5. MEDICAL TERMINATION OF PREGNANCY ACT WAS PASSED IN THE YEAR
a) 1871
b) 1980
c) 1971
d) 1949

6. SPECIFIC TEST FOR SYPHILIS IS
a) VDRL test
b) FAT
c) ELISA
d) none

7. NITROFURANTOIN CONTAINS
a) furan ring
b) nitro group
c) imidazole ring
d) all of the above

8. THE SUGAR THAT IS INHERENT IN THE NUCLEIC ACID RNA AND DNA IS
a) glucose
b) ribose
c) maltose
d) sucrose

9. THE NUMBER OF WAVES PASSING A POINT PER SECOND IS CALLED
a) power
b) wave number
c) wavelength
d) frequency

10. THE  NUMBER OF DOUBLE  BOND IN ARACHIDONIC ACID IS
a) 1

b) 2
c) 4
d) 6

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org