PharmaQuiz- 50 | Find answers of PharmaQuiz - 49

  • Posted on: 13 June 2016
  • By: admin

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ - 49

1.D  2.C    3.A   4.C   5.B

6.A    7.B    8.C    9.A    10.D

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 49

PharmaQuiz - 50

1. ALL OF THE FOLLOWING ARE GLYCOLPROTEINS EXCEPT
a) transferring
b) collagen
c) albumin
d) IgM

2. CAPSULATED FORMS OF BACTERIA ARE
a) symbiotic
b) useful
c) virulent
d) avirulent

3. A FLUID PRESENT IN GOLAY CELL IS
a) xenon
b) water vapour
c) chlorofluorocarban
d) nitrogen dioxide

4. CHOLIC ACID IS CHARECTERIZED BY HYDROXYL FUNCTIONS AT POSITIONS
a)  3,6 and 12
b) 3,7 and 17
c) 6,12 and 17
d) 3,7 and 12

5. MUCIC ACID ON HEATIN GIVES
a) furan
b) succinic acid
c) pyrans
d) malonic acid

6. AEROSOL IS THE RESERVED OF
a) smoke
b) solid form
c) liquid form
d) emulsion

7. THE POSITION ACT WAS PASSED IN THE YEAR
a) 1857
b) 1919
c) 1940
d) 1971

8. GENERAL PURPOSE ANTIBODY IS
a) IgG
b) IgA
c) IgM
d) IgE

9. POLYSOME LACK IN
a) DNA
b) tRNA
c) mRAN
d) rRNA

10. GELATIN IS A
a) fat
b) alkaloids
c) carbohydrate
d) protein

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org