PharmaQuiz- 49 | Find answers of PharmaQuiz - 48

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ - 48

1.A  2.C    3.D   4.B   5.A

6.C    7.B    8.A    9.D    10.A

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 48

PharmaQuiz - 49

1. The U.S.P. was published in
a) English
b) French
c) lattin
d) English and lattin

2. Which of the following is a leukotriene receptor blocker?
a) LTC4
b) aspirin
c) zafirlukast
d) ibuprofen

3. Which is the following amphoteric solvent
a) DMF
b) dioxane
c) benzene
d) glacial acetic acid

4. Monooxygenases are found in
a) Mitochondria
b) cytosol
c) microsomes
d) nucleus

5. Neutral fat is stored in
a) brain
b) adipose tissue
c) pancreas
d) liver

6. Acroleic test is given by
a) glycerol
b) glycosides
c) sphingol
d) cholesterol

7. Antibodies are
a) phospholipids
b) glycoproteins
c) proteins
d) none

8. Emetine is used in the treatment of
a) malaria
b) Tuberculosis
c) amebiasis
d)  none of the above

9. The wavelength range of Indigo colour is
a) 430 – 450 nm
b) 370 – 430 nm
c) 590 – 650 nm
d) 650 – 730 nm

10. Ibuprofen belongs to schedule
a) X
b) B
c) G
d) H

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org