PharmaQuiz- 48 | Find answers of PharmaQuiz - 47

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ - 47

1.A  2.B    3.B   4.D   5.A

6.C    7.D    8.C    9.B    10.B

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 47

PharmaQuiz - 48

1. Pyridoxine has --------- phenolic OH
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

2. The tetracycline safe in renal failure is
a) digoxin
b) enalapril
c) furosemide
d) amrinone

3. Numerous paracytic stomata are present in the powder of:
a) clove
b) calendula
c) datura
d) senna

4. Biological value of egg protein is about
a) 80 %
b) 94 %
c) 86 %
d) 70 %

5. Which of the following is not reducing sugar?
a) sucrose
b) fructose
c) maltose
d) lactose

6. Incomplete antigens are called
a) immunogens
b) paratope
c) haptens
d) epitomes

7. In general, reaction rate constants in neutral pH are comparatively
a) higher
b) lower
c) equal
d) zero

8. The inhalation anesthetic with the fastest onset of action is
a) nitrous oxide
b) enflurane
c) isoflurane
d) nitric oxide

9.  Cystine is synthesized from
a) arginine
b) leucine
c) methionine
d) cysteine

10. The drug bill was introduced in the year
a) 1931
b) 1948
c) 1940
d) 1930

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org