PharmaQuiz- 47 | Find answers of PharmaQuiz - 46

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ - 46

1.B  2.D    3.A   4.C   5.B

6.C    7.C    8.D    9.B    10.B

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 46

PharmaQuiz - 47

1.The red color of capsicum fruit is due to the presence of
a) capsanthin
b) cryptoxanthin
c) lutein
d) zeaxanthin

2.Chemical score of milk proteins is
a) 70
b) 65
c) 40
d) 60

3.Avidin is present in
a) Cow’s milk
b) raw egg
c) green leafy vegetables
d) carrots

4.Cane sugar is known as
a) maltose
b) galactose
c) fructose
d) sucrose

5.  Eucatropine hydrochloride is an
a) Ester
b) acid
c) alkaloidal salt
d) alcohol

6. Which compound is a natural emulsifying agent?
a) lactose
b) polysorbate20
c) acacia
d) polysorbate80

7. Fat depost are located in
a) omentum
b)intermuscular connective tissue
c) mesentery
d) all of the above

8. The action of digitalis is enhanced by
a) potassium
b) sodium
c) calcium
d) chloride

9. This is a rich source for vitamin C
a) rice
b)lemon
c) milk
d) egg

10. The radiation source used in NMR is
a) radio waves
b) gamma rays
c) micro waves
d) cosmic rays

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org