PharmaQuiz- 46 | Find answers of PharmaQuiz - 45

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ - 45

1.B   2.C    3.B   4.D   5.A

6.D    7.C    8.D    9.B    10.D

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 45

PharmaQuiz - 44

1.Which antibiotic contain sulphur atom?
a) erythromycin
b) kanamycin
c) lincomycin
d) tobramycin

2.Which is a serotonin antagonist?
a) triprolidine
b) antazoline
c) mepyramine
d) cyproheptadine

3.Humic acid a complexing agent is obtained from
a) shilajit
b) mineral sources
c) starch
d) Halotensin

4.Acroleic test is given by
a) cholesterol
b) sphingol
c) glycrrol
d) glycosides

5.The shik test is used to determine susceptibility to
a) Typhoid
b) Diphtheria
c) typhoid
d) polio

6.A drug lacking vasodilator properties that is useful in angina is
a) nitrogiycerin
b) nlfedipine
c) metoprolol
d) verapamil

7.One nm is equal to
a) 10-7
b) 10-4
c) 10-6
d) 10-8

8.Thyroperoxidase enzyme contains
a) zinc
b) copper
c) magnesium
d) heme

9.Secobarbital belongs to the Schedule
a) H
b) X
c) B
d) G

10.Piperazine citrate is used as
a) antimalerial
b) anthemintic
c) metabolite antagoinst
d) amoebicidal

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org