PharmaQuiz- 45 | Find answers of PharmaQuiz - 44

  • Posted on: 24 May 2016
  • By: admin

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ- 44

1.D   2.A    3.C   4.A    5.B

6.D    7.C    8.A    9.D    10.A

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 44

PharmaQuiz - 45

1.Migration current is due to
a) oxidisable ions
b) supporting electrolyte
c) reducible ions
d) impurities

2.Diversity segments are present in
a) light and heavy chain genes
b) light chain genes
c) heavy chain genes
d) none of the above

3.The stain used to demonstrate fungus
a) albert
b) lactophenol cotton blue
c) nigerosin
d) non

4.A water soluble preservative with aromatic ring used in liquid oral preparation is
a) tocophoerol
b )phenol
c) propyl gallate
d) methyl paraben

5.The example for Hemlock alkaloid is
a) conine
b) vincristine
c) papaverine
d) ricinine

6.The tetracycline with highest antileprotic activity is
a) docycycline
b) oxytetracycine
c) methacycline
d) minocycline

7.The absorbance A of solution is defined by the equation
a) –log T
b) A11cmbc
c) log Po/P
d) any one of the above

8.Alkaline phosphate is present in
a) bones
b) liver
c) placenta
d) all of the above

9.The viruses that attack bacteria are
a) bacterial viruses
b) bacteriophages
c) bacterial pathogens
d)  vairus

10.The term hyperfine splitting is used in
a) mass spectra
b) IR spectra
c) NMR spectra
d) ESR spectra

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org