PharmaQuiz- 44 | Find answers of PharmaQuiz - 43

    ANSWERS of Previous PharmaQUIZ-

1.C   2.B    3.C   4.A    5.D

6.B    7.D    8.A    9.C    10.D

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 43

PharmaQuiz - 44

1.Aerobic oxidation of carbohydrates is mediated via
a) the urea cycle
b) EM pathway
c) HMP shunt
d) TCA cycle

2.IgE is discovered by
a) ishizaka
b) richet
c) porter
d) none

3.Aromatisation of menthone gives
a) menthol
b) citral
c) thymol
d) α-pinene

4.Bisacodyl frequently can cause
a) abdominal cramps
b) constipation
c) dizziness
d) nauses

5.Petit mal epilepsy is treated by
a) phenoberbitone
b) ethosuximide
c) phenytoin
d) diazepam

6.Mulls are sample pretared in one of the following specrotro
a) UV
b) ESR
c) NMP
d) IR

7.Brucine is present in
a) cocoa
b) lobelia
c) nux vomica
d) valerian

8.The pH optima for salivary analyse is
a) 6.6-6.8
b) 8.6
c) 2.0-7.5
d) 7.9

9.This vitamin acts as antioxidant
a) vitamin A
b) vitamin E
c) vitamin K
d) vitamin D

10. Scilla is synonym of
a) squill
b) saffron
c) sabidilla
d) strophanthus

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org