PharmaQuiz- 43 | Find answers of PharmaQuiz - 42

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ-42:

1.B   2.B    3.A   4.B    5.D

6.B    7.C    8.A    9.C    10.B

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 42

PharmaQuiz - 43

1. Licence to sell drug specificed C and C is given in form number
a) 19
b) 18
c) 24
d) 21

2. Carboxyhemoglobin is formed by
a) HCO3
b) CO
c) HCN
d) CO2

3. Emulsion made with tweens are
a) w/o
b) clear
c)o/w
d) unstable

4. Cholecalciferol is
a) vitamin D3
b) vitamin D5
c) vitamin D2
d) vitamin D4

5. Which capsule size has the smallest capacity?
a) 4
b) 1
c) 0
d)5

6. Which tissue has the greatest capacity to bio transform drug?
a) kidney
b) liver
c) brain
d) lung

7. Rf values are usually
a) above 1
b) 10
c) 1
 d) below 1

8. Molisch test is not positive in
a) starch
b) gelatine
c) plantago
d) ahar

 9. The opthimal pH for the enzyme rennin is
a) 8.0
b) 6.0
c) 4.0
d) 2.0

10. Nalorphine is not used as antidote for
a) pethidine
b) heroi
c) morphine
d) pentazocin

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org