PharmaQuiz- 42 | Find answers of PharmaQuiz - 41

ANSWERS of Previous PharmaQUIZ 41-:

1.C    2.A    3.A    4.B    5.C

6.C    7.C    8.C    9.C    10.C

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 41

 

PharmaQuiz - 42

 

1. Naltrexone is a morphine
a) agonist
b) antagonist
c) partial antagonist
d) All of the above

2. Glycerol may be used as a preservative up to a percentage of:
a) 15
b) 50
c) 1
d) 0.1

3. What  loading dose you recommend?
a) 1350 mg
b) 93.6 mg
c) 100 mg
d) 500 mg

4. Which one of these is a first line drug to treat tuberculosis?
a) PAS
b) rifampin
c) ethambutol
d) ethionamide

5.Cascaroside is
a) C-glycoside
b) O-glycoside
c) N-glycoside
d) C and O –glycoside

6. Which one of these is responsible for?
a) borax
b) waxes
c) oils
d) oil and waxes

7. The example of pyrimidine nucleotide is
a) AMP
b) NAD
c) UDP
d) FAD

8. Which one of these is a gram negative bacteria?
a) vibrio
b) staphylococcus
c) clostridium
d) mycobacterium

9. Peripheral neurotransmitor is:
a) histamine
b) prostaglandin
c) noradrenaline
d) hydroxytryptamine

10.Thermal decomposition of volatile oils give
a) hydrocarbons
b) isoprene
c) carboxylic acids
d) alcohols

ANSWERS WILL BE PUBLISHED IN NEXT EDITION ON NEXT DAY

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org


Comments

Question 6 is incomplete. Which one of these is responsible for WHAT?

Sir plz check que no 6 it is not complete

8. Which one of these is a gram positive bacteria?
a) vibrio
b) staphylococcus
c) clostridium
d) mycobacterium

I think vibrio is gram-negative bacteria...