You are herePharmaQuiz- 36 | Find answers of PharmaQuiz - 35

PharmaQuiz- 36 | Find answers of PharmaQuiz - 35


ANSWERS of Previous PharmaQUIZ-35:

1.D    2.A    3.A    4.A    5.B

6.D    7.C    8.B    9.C    10.C

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 35

PharmaQuiz - 36

1. The fruit citrus colocynthis contain cucurbitacins and it belongs to the family

A. Zingiberaceae

B. Rutaceae

C. Cucurbitaceae

D. Convolvulaceae


2. The recent antifungal agent for topical use is

A. Nystatin        

B. Amphotericin B

C. Ketoconazole

D. Fluconazole 


3. in adsorbtion chromatography a polar solute tends to be sorbed in :

A. Polar phase

B. Non - polar phase

C. Amphoteric phase

D. Neutral phase


4. Concentration of PVP as a binder is

A. 1 -5%

B. 0.5 – 3%

C. 2 – 15%

D. 0.1 – 0.5%


5. Zero order reaction is expressed as:

A. –K0t + C0

B. Rpr4/Iv

C. Vu- m/Ee

D. (Ba+S) x V/D


 

6. Benzoic acid is a good antifungal and antibacterial preservative provided the pH dose not exceed:

A. 2

B. 7

C. 5

D. 9


7. Drugs may be improved into India by sea through

A. Chennai

B. Mumbai

C. Kolkata

D. All the above place


8. Molisch test is not positive in :

A. Starch

B. Agar

C. Plantago

D. Gelatin


9. Government optimum  factory is situated at:

A. Ghazipur

B. Calcutta

C. Srinagar

D. Lucknow

 

10. High iodine value of lipid indicates :

A. Polymerization

B. Carboxyl groups

C. Hydroxyl group

D. Unsaturation

PharmaQuiz- 37 | Find answers of PharmaQuiz - 36

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org


Latest Issue - Oct 14

Our Fans