You are herePharmaQuiz- 33 | Find answers of PharmaQuiz - 32

PharmaQuiz- 33 | Find answers of PharmaQuiz - 32


ANSWERS of Previous PharmaQUIZ-32:

1.B    2.B    3.A    4.A    5.B

6.C    7.D    8.D    9.C    10.B

SEE QUESTIONS OF QUIZ - 32

PharmaQuiz - 33

1. Antibodies are produced from

A. T- cells

B. NK cells

C. β - cells

D. Eosinophils


2. Arthus reaction was discovery by

A. Marrice Arthus

B. Von perquit

C. Richet

D. Porter


3. Which of the following is the most specific in diagnosis of AIDS?

A. IHA

B. ELISA

C. Western blot

D. Immuno electrophoresis


4. Dengue fever is caused by-

A. Bacteria

B. virus

C. fungi

D. Rickettsia


5. Which one of this following properties is applicable to  suspension?

A. Brownian movement

B. Laminar flow

C. Stokes’ law

D. Rapid rate of sedimentation

 


6. Which one of this following  drugs is most likely to cause loss of equilibrium and auditory damage?

A. Amikacin

B. Ethambutol

C. Isonazid

D. Rifabutin


7. The therapeutic index of a drug is a measure of its

A. Safety

B. Efficacy

C. Potency

D. Dose variability


8. Indirectly acting sympathomimatic Shock is

A. Dopamine

B. Tyramine

C. Phenylephrine

D. Isoprenaline


9. The wavelength at which maximum absorption of radiation takes place is known as

A. β max

B. α max

C. λ max

D. A max


10. Which part of the plant  is not dried at 20 to 40 degree C?

A. Leaves

B. Flower

C. Herbs

D. Bark

PharmaQuiz- 34 | Find answers of PharmaQuiz - 33

IF YOU HAVE CREATED ANY SUCH QUIZZES, YOU CAN SHARE IT WITH ALL PHARMAMATES OVER HERE.
SEND YOUR QUIZZES WITH YOUR NAME AND PROFESSIONAL DETAILS TO admin@pharmatutor.org


Latest Issue - Nov 14

 

Our Fans